ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η διαχείριση μιας εταιρείας στον κλάδο των τροφίμων και ποτών είναι ένα συναρπαστικό έργο!
Τα τρόφιμα και τα ποτά είναι βαθιά ριζωμένα στην κουλτούρα των περισσότερων χωρών, τα οποία τα παρασκευάζουν και τα προωθούν. Δεν είναι όμως μόνο η δημιουργία και προώθηση καλών και νόστιμων προϊόντων, αλλά προϊόντων που καλλιεργούν το σώμα, την ψυχή και την καρδιά του ανθρώπου. Με αυτό το δεδομένο, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε ότι η απασχόληση στο συγκεκριμένο αντικείμενο γίνεται πολύπλοκη.
Το UNIOPEN διοργανώνει σεμινάριο για το Food & Beverage Management, και ο στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι διττός: πρώτον να επικεντρωθεί στις σύγχρονες προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι διευθυντές και οι επιχειρηματίες στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, και δεύτερον, να παράσχει μοντέλα και εργαλεία έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν τα κατάλληλα μαθήματα δράσης για να ικανοποιήσουν τους πελάτες και να οικοδομήσουν πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού.
Μεταξύ των σημαντικών του υποχρεώσεων είναι:
- Οργανωτικές & διαχειριστικές ικανότητες
- Άριστες διαπραγματευτικές ικανότητες
- Ευγένεια, φιλικότητα και διάθεση να βοηθήσει σε κάθε αλληλεπίδραση με τους πελάτες
- Αμεσότητα στον εντοπισμό & επίλυση προβλημάτων
- Εναρμόνιση με τις πολιτικές, τους κανόνες, τους κανονισμούς και τις διαδικασίες της επιχείρησης,
- Στελέχωση του τμήματος
- Εύρρυθμη λειτουργία του τμήματος
- Σύνθεση του εδεσµατολογίου
- Προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού
- Προµήθεια πρώτων & βοηθητικών υλών
- καθοδήγηση των αρµοδίων τµηµάτων παραγωγής τροφίµων και τελική προώθηση & παρουσίαση των εδεσμάτων στους πελάτες.
Στο συγκεκριμένο σημείο αξίζει να τονισθεί ότι ο επισιτισμός είτε ως αυτόνομη επιχείρηση είτε ως τμήμα μίας μεγαλύτερης επιχείρησης (λ.χ. ξενοδοχειακή μονάδα, κρουαζιερόπλοιο) παίζει σημαντικό ρόλο στην προσέγγιση αγοραστικού κοινού και βοηθά στην αύξηση του μεριδίου αγοράς της ταχύτερα αναπτυσσόμενης παγκόσμιας βιομηχανίας, του Τουρισμού. Η αποτελεσματικότητα & η επιτυχία του επισιτισμού εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον τρόπο εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου καθώς και τον τρόπο άσκησης διοίκησης. Ιδιαίτερα σήμερα, με τον εντονότατο ανταγωνισμό και τις νέες τάσεις και εξελίξεις που παρατηρούνται σε τοπικό, περιφερειακό & διεθνές επίπεδο, η απαίτηση για καταρτισμένους εργαζόμενους, όλων των βαθμίδων, με υψηλά χαρακτηριστικά γνωρίσματα γίνεται συνεχώς πιο επιτακτική.
ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Πρωταρχικός σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι η παροχή βοήθειας σε όλους τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις & να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες σχετικά με:
Το σχεδιασμό, την οργάνωση, την υλοποίηση και τον έλεγχο της παραγωγικής διαδικασίας.
Μέσω του συγκεκριμένου σεμιναρίου αποκτούνται όλες οι απαραίτητες δεξιότητες που θα τους δώσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα και θα τους καταστήσουν ικανούς να εργάζονται σε επιχειρήσεις που κατανοούν & επιδιώκουν τις αρχές της εφαρμοσμένης διοίκησης.
Κλείνοντας, την συγκεκριμένη ενότητα αξίζει να τονισθεί ότι σκοπός του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος δεν είναι να μόνο να διδάξει συνταγές & πρακτικούς τρόπους εργασίας στο χώρο του επισιτισμού. Αντιθέτως να δώσει ιδιαίτερο βάρος στον καθορισμό:
προτύπων, αρχών και τεχνικών που απαιτούνται στην αποτελεσματική διοίκηση του επισιτισμού.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Δύο είναι οι βασικές κατηγορίες στις οποίες απευθύνεται το συγκεκριμένο σεμινάριο:
Πρώτη κατηγορία: Σπουδαστές ή & απόφοιτοι αντίστοιχων σχολών Τουρισμού & Επισιτισμού όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων,
σπουδαστές ή & απόφοιτοι διαφόρων σχολών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, που επιθυμούν να εμπλουτίσουν το Βιογραφικό τους Σημείωμα,
Δεύτερη κατηγορία: Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων επισιτισμού που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους,
απασχολούμενοι του συγκεκριμένου χώρου για να αποκτήσουν συγκεκριμένες δεξιότητες,
στελέχη του χώρου που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν όλες τις νέες εξελίξεις
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΥΛΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Α΄Εξάμηνο
- Εισαγωγή στο Food & Beverage Management – Διοίκηση τροφίμων & ποτών
- Ποιότητα του F&B
- Ορισμός
- Διαχείριση προσωπικού (ανάλυση για ετήσιο)
- Η δομή των επισιτιστικών επιχειρήσεων
- Συστήματα παραγωγής φαγητών
- Προσδιορισμός και επιλογή εξοπλισμού
- Κοστολόγηση τροφίμων
- Έλεγχος κόστους επισιτιστικών μονάδων και υπηρεσιών
- Menu planning
- Αποτελεσματική πώληση προϊόντος στις ξενοδοχειακές & επισιτιστικές επιχειρήσεις.
- Προμήθειες στις επισιτιστικές & ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
- Προσαρμογή στις τάσεις της αγοράς
- Τάσεις και εξελίξεις στη διατροφή
- Οργάνωση εκδηλώσεων & επισιτιστικές υπηρεσίες
- Τεχνικές διαπραγματεύσεων
- Επαγγελματική διαχείριση παραπόνων
- Ασφάλεια τροφίμων & ποτών – πρότυπο HACCP
- Δεοντολογία & Συμπεριφορά στις επισιτιστικές επιχειρήσεις
B’ Εξάμηνο
- Ανάλυση τμημάτων επισιτιστικών επιχειρήσεων
- Σύνθεση, σημασία και σκοπός του τμήματος.
- Μελέτη για τη λειτουργία του εστιατορίου, room service, bar & κουζίνας
- Αρχές σχεδιασμού χώρων και εγκαταστάσεων μαζικής παραγωγής φαγητών
- Πρόβλεψη προμηθειών, αγορές αγαθών
- Αξιολόγηση & επιλογή προμηθευτών
- Quality, Quantity & Price Standards
- Εδεσματολόγιο – Menu Engineering
- Product Planning & Development
- Marketing F & B
- Marketing Mix
- Ανάλυση εσωτερικού & εξωτερικού περιβάλλοντος
- Branding
- Εξυπηρέτηση Πελατών
- Στρατηγικές ποιότητας
- Διοίκηση Ολικής Ποιότητας στις επισιτιστικές επιχειρήσεις
- Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών
- Ανάλυση, έλεγχος & υπολογισμός πωλήσεων F& B
- Πρόβλεψη κίνησης
- Λήψη αποφάσεων
- «Δένδρα» αποφάσεων
- Επιλογή, Εκπαίδευση & Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού
- Το HACCP ως εργαλείο διασφάλισης ποιότητας
- Υγειονομικός & αγορανομικός κανονισμός
- Επισιτιστικό τμήμα & διαμόρφωση πελατολογίου
- Επαγγελματικές δεξιότητες του F& B Manager
ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Η χρονική διάρκεια του σεμιναρίου ορίζεται στις εκατόν σαράντα τέσσερις (144) ώρες και η παρακολούθηση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με τη φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου είτε μέσω της εξ αποστάσεως κατάρτισης (e-learning).
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Με την λήξη του προγράμματος ο εκπαιδευόμενος θα λάβει Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και απόκτησε την εξειδίκευση που χρειάζεσαι
Course Features
- Lectures 0
- Quizzes 0
- Duration 50 hours
- Skill level All levels
- Language English
- Students 0
- Certificate No
- Assessments Yes