ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ
ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Τίτλος : ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Επίπεδο Προσόντων: Επίπεδο 8 MQF (Πλαίσιο Προσόντων της Μάλτας)
Διάρκεια και ολοκλήρωση προγράμματος: 36 μήνες (δηλαδή 3 έτη)
Προϋποθέσεις Εισαγωγής
Η Επιτροπή Αξιολόγησης είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση της αίτησης στο Διδακτορικό Πρόγραμμα, των υποψηφίων που, εντός της προθεσμίας που ορίζεται στην ανακοίνωση, κατέχουν μεταπτυχιακό δίπλωμα ή ισοδύναμο ακαδημαϊκό δίπλωμα, που χορηγείται σε ξένα πανεπιστήμια, σε τουλάχιστον έναν από τους τομείς σπουδών που σχετίζονται με το Διδακτορικό Πρόγραμμα.
Η Επιτροπή Αξιολόγησης, λαμβάνοντας υπόψη το διεπιστημονικό χαρακτήρα του Διδακτορικού Προγράμματος, και προκειμένου να κατευθύνει τους φοιτητές προς τους διάφορους τομείς, ενισχύοντας έτσι την απόκτηση συγκεκριμένων δεξιοτήτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον επαγγελματικό τομέα, θα αξιολογήσει την προηγούμενη εκπαίδευση, που σχετίζεται με την προτεινόμενη Διδακτορική Διατριβή, με ιδιαίτερη αναφορά στα εξής:
– Ακαδημαϊκά προσόντα
– Επιστημονικές δημοσιεύσεις
– Μεταπτυχιακές Σπουδές
– Πιστοποιητικά ξένων γλωσσών
– Προσόντα από ερευνητικές και διδακτικές δραστηριότητες
Ο αποκλεισμός από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, λόγω: έλλειψης προσόντων για εισαγωγή στο πρόγραμμα, αίτησης που υποβλήθηκε μετά την καταληκτική ημερομηνία ή λόγω διαφορών ή / και μη αποδεκτών εγγράφων που προσκομίστηκαν.
Παρακαλούμε, σημειώστε ότι η συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Διδακτορικού Προγράμματος δεν αποκλείει τη συμμετοχή σε θέσεις απασχόλησης. Οι δραστηριότητες που εγκρίνονται από το ακαδημαϊκό συμβούλιο και μόνο δεν θεωρούνται προσόντα για την απόκτηση του Διδακτορικού Διπλώματος.
Η αποδοχή θα κοινοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μαζί με το Πιστοποιητικό Εισαγωγής. Τα στοιχεία πρόσβασης στη διδακτική πλατφόρμα θα αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Διδακτορικό Δίπλωμα
Το Διδακτορικό Δίπλωμα που επιτεύχθηκε μετά από μια επιτυχή υποστήριξη της τελικής διατριβής, απονέμεται και υπογράφεται από τον Πρύτανη.
Επισκόπηση
Το Διδακτορικό Πρόγραμμα είναι το υψηλότερο ακαδημαϊκό προσόν 3ου κύκλου, το οποίο αντιστοιχεί στο επίπεδο 8 του πλαισίου επαγγελματικών προσόντων της Μάλτας και του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων για τη Δια Βίου Μάθηση. Είναι μία μεταπτυχιακή περίοδος κατάρτισης, η οποία διαρκεί τρία χρόνια και περιλαμβάνει την παρακολούθηση δράσεων σε θεματικές περιοχές που καλύπτονται στο διδακτορικό, όσο και την εκπόνηση μίας πρωτότυπης ερευνητικής εργασίας, που εντάσσεται επίσης στις παραπάνω θεματικές περιοχές, ώστε οι φοιτητές να έχουν αποκτήσει στο τέλος των σπουδών τους τη μέγιστη επιστημονική επάρκεια. Η παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του Διδακτορικού προγράμματος αποσκοπεί στην απόκτηση δεξιοτήτων και στην ανάπτυξη μεθοδολογίας ερευνητικής προσέγγισης, στοιχείων αναγκαίων για την απασχόληση σε επαγγελματικές ερευνητικές δραστηριότητες, που απαιτούν εξειδικευμένα προσόντα, άριστες επιστημονικές γνώσεις και οδηγούν στην απόκτηση μεθόδων και τεχνικών επιστημονικής έρευνας. Οι υποψήφιοι, καθοδηγούμενοι από ειδικούς, θα εκτελούν συνεχείς διδακτικές και ερευνητικές δραστηριότητες, με στόχο την απόκτηση των πιο πρόσφατων επιστημονικών γνώσεων. Το Pegaso International προωθεί τη διεθνή συνεργασία στον τομέα των διδακτορικών σπουδών. Για το σκοπό αυτό, το Pegaso International, με έδρα τη Μάλτα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να καθορίσει συμφωνίες με ξένα πανεπιστήμια, προκειμένου να περιγράψει τις λεπτομέρειες συνεργασίας και να διεξάγει Διδακτορικές Διατριβές σε συνεργασία με τα ξένα Πανεπιστήμια.
Στόχοι
Το Διδακτορικό Πρόγραμμα στη Βιώσιμη Ανάπτυξη αποσκοπεί στην παροχή γνωστικών εργαλείων, μεθοδολογικών προσεγγίσεων και ερευνητικών ευκαιριών, χρήσιμων για την εισαγωγή σε επιστημονικές δραστηριότητες και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε διάφορους τομείς και σε τομείς που χαρακτηρίζονται από διεπιστημονικές δραστηριότητες, που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και όλα όσα μπορεί να θεωρηθούν σύμφωνα με το Διδακτορικό Δίπλωμα πολιτιστικό έργο. Το Διδακτορικό Δίπλωμα στη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα που παρουσιάζει “εναλλακτικές” αφηγήσεις και παραδείγματα σε αντίθεση με τις κυρίαρχες μετα- αφηγήσεις σε όλους τους βασικούς τομείς. Οι φοιτητές θα είναι ελεύθεροι να συνεργαστούν με μελετητές από τους διάφορους κλάδους σε πρωτότυπη διεπιστημονική έρευνα. Με τον τρόπο αυτό, οι φοιτητές θα συμβάλουν στη δημιουργία νέων πεδίων έρευνας που θα έχουν ευρύ αντίκτυπο σε πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής.
Οι δραστηριότητες κατάρτισης στοχεύουν στην απόκτηση των μεθοδολογιών που εφαρμόζονται στην επιστημονική έρευνα και των δεξιοτήτων υψηλής εξειδίκευσης, προκειμένου να απονεμηθεί το Διδακτορικό Δίπλωμα.
Προκειμένου να επιτύχει τους εκπαιδευτικούς του στόχους, το Διδακτορικό Πρόγραμμα προβλέπει σεμινάρια και ερευνητικές δραστηριότητες, κυρίως διεπιστημονικού χαρακτήρα, που οργανώνονται σε συνεργασία με εξωτερικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.
Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των δραστηριοτήτων που διεξάγονται από τους φοιτητές, με βάση τις εκθέσεις που υποβάλλουν στο τέλος κάθε έτους του προγράμματος, καθορίζοντας την εισαγωγή τους στο επόμενο έτος βάσει ενδιάμεσων αξιολογήσεων.
Οργάνωση Διδακτορικού Προγράμματος
Το πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών θα διαρθρώνεται όπως περιγράφεται κατωτέρω:
- Μια ενότητα ερευνητικής διαδικασίας που αντικατοπτρίζει τόσο τη γενική ερευνητική διαδικασία όσο και τις ιδιαιτερότητες της έρευνας στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, αντιμετωπίζοντας σχετικά ζητήματα και προκλήσεις.
- Ανάπτυξη και εκπόνηση της ερευνητικής εργασίας υπό την καθοδήγηση ενός επιβλέποντα καθηγητή που ορίζεται από το Συμβούλιο Μεταπτυχιακών Εισαγωγών του Pegaso International.
- Συγγραφή και υπεράσπιση της διατριβής, αποδεικνύοντας την πρωτότυπη συμβολή στο ερευνητικό πεδίο αναφοράς,
Εκπαιδευτικές Απαιτήσεις
Οι φοιτητές του Διδακτορικού προγράμματος απαιτείται να διεξάγουν έρευνα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και να παρακολουθήσουν όλη τη διδακτική και επιστημονική κατάρτιση που παρέχεται σε αυτούς, για την επίτευξη των υψηλών εκπαιδευτικών στόχων που προβλέπονται στο Διδακτορικό πρόγραμμα.
Στο Διδακτορικό πρόγραμμα οι φοιτητές θα ασχοληθούν με:
- Ηλεκτρονικές δραστηριότητες, σύγχρονες και ασύγχρονες.
- Σύγχρονα μεθοδολογικά σεμινάρια.
- Ερευνητικές εμπειρίες, που θα πραγματοποιηθούν μέσω της συμμετοχής τους σε επιστημονικές δραστηριότητες, υπό την καθοδήγηση ειδικών
- Ανάπτυξη υλικών, εργαλείων και κριτηρίων αξιολόγησης – ακόμη και ποιοτικά – διδακτικού και / ή επιστημονικού υλικού σχετικά με τα εκπαιδευτικά θέματα του Διδακτορικού.
Τελική Διατριβή
Για να απονεμηθεί ο τίτλος του Διδακτορικού στο τέλος του προγράμματος, ο φοιτητής πρέπει να υποβάλει μια τελική γραπτή διατριβή (διδακτορική διατριβή), η οποία είναι το αποτέλεσμα έρευνας, που αποδεικνύει την πρωτοτυπία και σημαντική συμβολή στη γνώση, στο συγκεκριμένο τομέα σπουδών. Τέτοιου είδους γραπτή διατριβή καθορίζει την αποδοχή του φοιτητή στην τελική υποστήριξη της διδακτορικής του διατριβής.
Το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο απαριθμεί τις ξένες γλώσσες στις οποίες η διατριβή μπορεί να παρουσιαστεί.
Το ακαδημαϊκό συμβούλιο μπορεί να εγκρίνει μία επέκταση προθεσμίας για την παρουσίαση της διατριβής, αν κριθεί απαραίτητο για λόγους εμβάθυνσης της ίδιας της έρευνας.
Η τελική διατριβή θα παρουσιαστεί με παρουσία στο Pegaso, κατά τη διάρκεια μίας ανοικτής και δημόσιας τελετής.
Η διατριβή δεν λαμβάνει βαθμό.
Δικαιολογητικά Εγγραφής
- Σύντομη Περιγραφή Ερευνητικής πρότασης
- Πτυχίο
- Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών και αναλυτική βαθμολογία αυτού.
- Βιογραφικό σημείωμα
- Μεταφρασμένοι τίτλοι στην Ιταλική γλώσσα
- Επιστημονικές δημοσιεύσεις (εάν υπάρχουν)
- Πιστοποιητικό αγγλικής γλώσσας
- 2 Συστατικές Επιστολές
- Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου
- 4 φωτογραφίες διαβατηρίου
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες:
Course Features
- Lectures 0
- Quizzes 0
- Duration 50 hours
- Skill level All levels
- Language English
- Students 0
- Certificate No
- Assessments Yes