Περιγραφή προγράμματος

Αντικείμενο του προγράμματος επιμόρφωσης είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στο χώρο του επισιτισμού (food & beverage). Καθώς και η ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων στους εκπαιδευόμενους, προκειμένου να αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την σύγχρονη προσέγγιση της άσκησης διοίκησης μιας επισιτιστικής επιχείρησης ή της διεύθυνσης του επισιτιστικού τμήματος μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης ή ενός κρουαζιερόπλοιου που ασχολείται με τη διοίκηση των λειτουργιών και με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και σχετίζονται με την παραγωγή και την κατανάλωση του φαγητού και του ποτού. Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στη φιλοσοφία της διά βίου μάθησης και συντελεί  στην ανάπτυξη των ικανοτήτων – δεξιοτήτων  και τη βελτίωση – μεθόδευση των γνώσεων του εκπαιδευόμενου.

Στόχοι

  • Να βοηθήσει τους σπουδαστές να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και να αναπτύξουν βασικές τεχνικές δεξιότητες στο σχεδιασμό, την οργάνωση, την υλοποίηση και τον έλεγχο της παραγωγικής διαδικασίας των επισιτιστικών μονάδων.
  • Να βοηθήσει τους σπουδαστές να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες που θα τους καταστήσουν ικανούς να εργάζονται σε ομάδες και να κατανοούν τις αρχές της εφαρμοσμένης διοίκησης.
  • Να εξοικειώσει τους σπουδαστές στις  διαδικασίες  της  διοίκησης  των  ξενοδοχειακών και επισιτιστικών επιχειρήσεων.
  • Να συμβάλλει στην κατανόηση του ρόλου και της λειτουργίας της διοίκησης των επισιτιστικών μονάδων.

Επιδιωκόμενα Μαθησιακά Αποτελέσματα

Οι ανάγκες που θα καλύψει το πρόγραμμα είναι η περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών προσόντων των εκπαιδευόμενων και η ανάδειξη των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων, που μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα της τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αυτό επιτυγχάνεται τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, καθότι οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες εκείνες γνώσεις και θα έχουν αναπτύξει τις επιπλέον  δεξιότητες, καθώς και τις θετικές στάσεις, σχετικά με το αντικείμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος και την ομαδική τους συνεργασία, οι οποίες θα τους προσδώσουν συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Σε Ποιους Απευθύνεται

  • Σε φοιτητές τουριστικών και οικονομικών σχολών ΑΕΙ.
  • Σε όλα τα στελέχη τουρισμού που πρόκειται να αναλάβουν ή προσβλέπουν να αναλάβουν αυξημένα διοικητικά καθήκοντα στον χώρο εργασίας τους.
  • Σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ξεκινήσει καριέρα στις επισιτιστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Πρόγραμμα Σπουδών

  • Εισαγωγή στον τουρισμό
  • Το λειτουργικό πλαίσιο των επισιτιστικών επιχειρήσεων
  • Οργανωτικό πλαίσιο των επισιτιστικών επιχειρήσεων
  • Προμήθειες στις επισιτιστικές & ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
  • Σύνθεση εδεσματολογίου
  • Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και προώθηση επισιτιστικού προϊόντος
  • Υγιεινή και ασφάλεια

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;